3 ročná záruka 14 dní na vrátenie tovaru

Raclette, hoci u nás menej známe, má v krajine svojho pôvodu – vo Švajčiarsku – dlhú tradíciu. Vzniklo, keď miestni pastieri potrebovali jedlo na dlhé večery, ktorým by mohli tráviť spoločný čas. Položili preto syr na rozohriaty kameň, a rozpúšťajúci sa syr si natierali na chlieb.

 

Hoci dnes už netrávi väčšina Švajčiarov čas s ovcami na horách, stále milujú dobré raclette a jeho bratranca – fondue. Je ideálnym spoločníkom k dobrému vínu, ovociu a údenému mäsu – svätej štvorici krásneho večera s priateľmi.

 

Na prípravu raclette budete potrebovať správny raclette gril. Na jednej strane na neho napichnete trojuholník vášho obľúbeného syra, a zapnete ohrievač. Pomaly topiaci sa syr bude stekať , a vy si môžete syrom natierať chlieb, alebo ovocie. Druhou možnosťou je rozpúšťať menšie dávky syra priamo na rozpálenom raclette grile, a horúci syr si nalievať na chrumkavú hrianku!

 

Fondue je druhou možnosťou, ako si vychutnávať roztopený syr. Oproti raclettovaciemu grilu má jednu nespornú výhodu – dokážete v ňom pripravovať okrem syra aj mäsové (olejové) a čokoládové pochúťky. Vďaka elektrickému zohrievaniu viete presne kontrolovať teplotu, takže dokážete udržať rovnako dobre rozpálený olej ako mierne teplú čokoládu. A vďaka nevodivému povrchu môžete mať vidličky ponorené vo fondue ako dlho chcete, a nemusíte sa báť, že by ste sa popálili.

 

Obľubujete oboje? Spojené fondue-rackletovacie grily si určite obľúbite. Tieto väčšie zariadenia dokážu naraz obslúžiť aj 8 ľudí! Opekajte hrianky alebo zeleninu na platni, zatiaľ čo sa jemný syr rozpúšťa v nádobke na fondue. Jednoducho ideálne!

Nahor